Impression de Paris

We kwamen aan om zes uur 's ochtends, in het donkere, koude Parijs. Het was rustig, maar je zag wel dat het leven er al op gang was. Er was al veel autoverkeer en hardlopers.We besloten dat we naar een mooi punt moesten gaan om de zonsopkomst te bekijken. We kozen voor de Sacré-Cœur.

Het was mooi om Parijs zo rustig mee te maken. We hadden een mooi uitzicht op Parijs. De kerk zelf was vrij leeg, waardoor we rustig een kijkje konden nemen. Het is fijn om niet omgeven te worden door toeristen.
De zon scheen die dag, maar het was wel erg koud. Een museumbezoek zou de tijd doden en ons meer warmte geven. Eenmaal bij Centre Pompidou bleek dit pas om elf uur te openen. We liepen vervolgens naar het Louvre waar al een rij stond. We besloten daarom om in het parkje bij het Louvre te gaan zitten, bij een fontein in de zon. 
We konden pas tegen twaalf uur naar ons appartement, vandaar dat we tijd hadden te doden. Het kost altijd even voordat je weet waar je moet zijn, voor je een overzicht van de stad krijgt, hoe de metrolijnen werken en welke kaartjes je moet kopen. , 
We hebben veel gewandeld en ontbeten met een vers stokbrood en Camembert. 
In het appartement heb ik een paar uur geslapen als een blok. Het appartement was klein, maar groot genoeg voor slapen, koken en douchen.  
In de avond hadden we afgesproken met een meisje dat ik ken uit Wenen. Met haar hebben we veel rondgelopen door de sfeervolle avond in Parijs. Ze liet ons de school of Arts zien, dit is een mooi gebouw met veel beelden erin. Erg mooi. Er was een tentoonstelling van studenten gaande, het was apart om studenten  in zo'n mooi gebouw rokend en drinkend aan te treffen. Om 23 uur gingen we weer richting het appartement, het kostte helaas anderhalf uur. We zouden met een trein gaan die niet kwam, vervolgens moesten we om reizen met de metro. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarom ik Amerikanen niet begrijp en ik niet in Amerika zou kunnen wonen

brieven

Wachten duurt lang