Paris

Parijs is heel divers, maar heeft sterk haar eigen karakter. Het idyllische, van de kleine straatjes, de Seine, de huizen met balkonnetjes, het chaotische van het verkeer, de toeristen. De rijke-chique geklede mensen, de zakenmannen, dure merk winkels, kostbare koffie tegenover de vele daklozen en armere wijken die slechter onderhouden zijn.
Toeristen met selfie-sticks, meisjes gekleed als poppetjes, extra-vagant geklede mensen en verliefde stelletjes. We hebben van alles gezien. Maar omdat we er doordeweeks waren en het geen vakantie was, was het relatief rustig.
We zijn niet naar de Eiffeltoren gegaan, maar bij het Louvre zagen we dat het altijd toeristen blijft trekken. Wel zijn we bij Centre Pompidou naar binnen gegaan, er was immers geen rij! Bovendien was het gratis voor studenten. Een interessante, gevarieerde collectie. Met gekleurde schilderijen, lichtobjecten, een krijtbord-kamer, composities en meer wat je ogen opende. Musea kunnen heel verrassend en inspirerend zijn. Maar één museum was genoeg voor ons, na een dag in een museum geweest te zijn hadden we onze portie kunst wel gehad.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarom ik Amerikanen niet begrijp en ik niet in Amerika zou kunnen wonen

brieven

Wachten duurt lang