Sterrenlezen

Horoscoop
Menig vrouwen en ook mannen houden zich ermee bezig. Wat zeggen de sterren? Dagelijks, wekelijks, maandelijks en het lot voor het aankomende jaar. Afhankelijk van de geboortedatum zullen er bepaalde dingen met jou gebeuren, zal je dingen ondervinden en ervaren. Een boodschap over je gemoedstoestand.
Hoe je het leest en welke waarde je eraan hecht verschilt per persoon. De een vertrouwd het op de letter, de ander leest het als een boodschap, als richtlijnen, een waarschuwing, als gezichtspunt of zijn enkel benieuwd.
De ene horoscoop lijkt beter aan te sluiten dan de ander. Sommigen lijken willekeurig wat te zeggen, anderen lijken algemene stellingen te opperen die altijd van toepassing zijn, in een bepaalde mate open voor eigen invulling. Andere beweren dingen erg concreet en stellig, sommigen zijn duidelijk waardeloos en onzin. Zoals in de gratis kranten op het station of meidenbladen. De Elle en waarschijnlijk andere chiquere bladen maken er echter meer werk van.
Wat is goed? Wanneer is een horoscoop goed en hoe zou je ze moeten lezen?
In een bepaalde mate moet er ruimte zijn voor eigen invulling, in een bepaalde mate persoonlijk.
Mij lijkt het het beste als je het als een soort boodschap leest die je hand vaten kan bieden. Het is niet een waarheid maar een mogelijkheid om dingen te zien. Misschien is het toeval dat je die horoscoop hebt; maar je kunt er wel gebruik van maken.
Moet je erin geloven?
Ik denk dat je dat open moet laten; bij vele horoscopen weet je de herkomst niet. Je weet niet wie het geschreven heeft en hoe. Een persoonlijke sterrenlezing   kan leerzaam en interessant zijn. Het kan perspectief bieden en is een stuk betrouwbaarder; je weet waar de boodschap vandaan komt.
Al lijken ze algemene dingen te beweren, ook dat kan leerzaam zijn. Je hebt dan een bepaalde focus, een andere kijk of een ander inzicht kan bieden. Iets wat je misschien eerder over het hoofd zag. Lees het niet als de krant, maar als een verhaal die op jou betrekking kan hebben. Sta open voor wat je er van kunt leren, en lees ze soms met een korreltje zout.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarom ik Amerikanen niet begrijp en ik niet in Amerika zou kunnen wonen

Koeien op de weg, alledaagse begroetingen en duurzame keuzes