Films2

Green Mile is echt een klassieker die je gezien moet hebben. Dit is een verfilming van het bekende boek van Stephen King. Een magische film, die tevens erg interessant om als Antropoloog te kijken. De film biedt interessante aspecten als racisme, moraliteit, gender en geeft tevens een  beeldvorming van de jaren ’30 in Amerika. Tom Hanks heeft weer een zorgende, grappige en ‘lieve’ rol. Dit keer draait het echter niet om liefde, het is geen romantische comedy en het is dan ook geen voorspelbare film. Ook deze film duurt drie uur, maar ook bij deze film zal het je niet storen.

Intouchables. Een vrij nieuwe film en wel een zeer populaire. Wegens succes draait hij in filmhuizen in Utrecht al minstens voor de 30e  week! Hoewel deze film een comedy is [en ja, je zult lachen!] zit er ook een laag in waarover je nog iets meer na kunt denken. En ook een soort lessen, een blik op het leven van een ‘zwarte’ en een blanke [rijke] man in een rolstoel. Over de relatie tussen de twee hoofdpersonen, liefde, opvattingen en manier van doen. Welke rol speelt moraliteit hierin?
Ook in deze film zetten de hoofdpersonen, Omar Sy en François Cluzet, hun rol goed en met gevoel neer. Je leert ze kennen.
De film speelt zich af in Parijs en is dan ook Frans gesproken, goed voor wat meer kennis van de Franse taal.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarom ik Amerikanen niet begrijp en ik niet in Amerika zou kunnen wonen