Liften 2

Veel mensen waren wel bereid ons mee te nemen maar hadden de auto al vol of gingen te andere richting op.
Een man bracht ons tot Düsseldorf, we hebben niet heel bijzonder met hem gekletst. Steeds vroegen de mensen die ons meenamen wat we studeerden, simple talk, maar wel prima.
Een man met snor bracht ons vervolgens naar Keulen. Hij was een beetje vaag, we vroegen of hij naar Keulen ging en hij zei nee. Dus we snapten niet of dat nou een grapje was. Uiteindelijk bleek dat hij niet naar Keulen hoefde maar ons wel erheen wilde brengen. Heel aardig dus! Hij had een grote snor en was een beetje raar. Maar hij benadrukte dat we voorzichtig moeten zijn omdat er nare mensen op de weg zijn.
Grappig is dus dat degenen die we niet compleet vertrouwen benadrukken dat we uit moeten kijken.
Het was heerlijk zonnig die dag. Af en toe gingen we even in de zon zitten voor we verder zochten naar een lift.
Zo zaten we een tijd voor een wegrestaurant. Daar was een vrouw die bijna geen plek had, maar wel naar Frankfurt ging. Ze zou even koffie drinken en dan zouden we de auto herschikken. Ze zei dat we ondertussen beter wel even verder konden zoeken. Ze bleef echter super lang weg. Er stopte na een half uur een man, een beetje een vreemde. Met weinig tanden en een dikke buik. En vertelde ons een heel eind op weg te kunnen helpen. Het was een Serviër die naar Wenen reed. We gaven hem het voordeel van de twijfel. Ook bij benadrukte meteen hoe voorzichtig we moesten zijn. En niet 's avonds moesten liften en dat we eigenlijk helemaal niet moeten gaan liften.
Het voelt soms gek om lang bij iemand in de auto te zitten. Je voelt je dan een beetje tot last. Omdat je op een gegeven moment niks meer te zeggen hebt en enkel meerijdt.
De Duitsers rijden allemaal erg hard en velen roken ook. Niet altijd even prettig dus. Maar we maken gebruik van hun gastvrijheid dus mogen niet klagen.

To be continued!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarom ik Amerikanen niet begrijp en ik niet in Amerika zou kunnen wonen

brieven

Wachten duurt lang