liften 3

De volgende rit ging naar München. Een man met een busje vol spullen reed naar Bosnië. Naar zijn moeder die bij een weeshuis werkt. Hij bracht ons helemaal naar het adres in München waar we moesten zijn. Hij was erg aardig. Hij reed 18uur aan een stuk door met een paar korte pauzes. Hij zei niet veel slaap nodig te hebben en met twee kannen koffie en sigaretten redde hij het prima.
Om 19uur waren we in München! Dus na 12uur onderweg hadden we ons eerste doel bereikt.
We konden nu eindelijk uitrusten. Via couchsurfing hadden we een overnachting geregeld bij twee jongens. Ze hadden een ruim appartement en waren erg gastvrij. Ze hadden schone lakens en handdoeken voor ons. Het was erg gezellig en we hebben leuk gekletst. We hebben samen een brood maaltijd met onder andere onze knakworstjes gegeten. Daarna wat spellen gespeeld.
Om 12uur was het tijd om te gaan slapen, want we waren op.
De bank lag helaas niet zo fijn, ik voelde het de volgende dag in mijn schouders en nek.

De volgende ochtend ging de wekker om 9uur, ze wilden ook opstaan om even met ons te ontbijten. Pas tegen 11 uur waren we weg. We gingen met de bus naar een tankstation dicht bij de snelweg.
Tegen 12uur hadden we onze eerste lift. Een jonge spontane vrouw bracht ons halverwege Salzburg.
Vanaf daar vonden we al snel een lift naar Ljubljana. Twee vrouwen gingen op vakantie naar Kroatie. Eerst wilde ze ons maar een stukje meenemen. Maar toen ze onderweg merkte dat ze ons wel mochten, en omdat ze wat bezorgt waren namen ze ons helemaal mee. Het was een lange rit. In Oostenrijk hielden we pauze, tussen de bergen.
Tegen vijf uur waren in Ljubljana. Vanaf daar brachten twee jonge mannen ons het centrum in.
We hebben het gehaald! We dwaalden door de stad omdat we het hostel niet konden vinden.
Maar we vonden het. De hele lift is goed verlopen!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarom ik Amerikanen niet begrijp en ik niet in Amerika zou kunnen wonen

brieven

Wachten duurt lang