Seks

Ja. Mensen gaan blozen, kijken weg, of praten er over om juist enig gevoel van status te krijgen.
Het feit dat ik er aandacht aan geef laat al zien dat het een gevoelig onderwerp is. Of in ieder geval een onderwerp die anders is dan het weer.
Het is niet normaal of alledaags om er over te praten. Waarom zou je ook?
Alleen het feit dat het zo belangrijk voor mensen is, en toch als geheim wordt gezien, is iets van onze samenleving.
Relaties die stuklopen door slechte seks, ruzies over seks. Seks als middelpunt van de relatie, waar niet over gepraat wordt...   Of juist wel: Christenen die er bewust voor kiezen geen seks te hebben voor het huwelijk. En hier [soms] met elkaar over praten wat wel en niet mag [/wil]. Opzich een goede gedachte om een relatie te hebben niet gebaseerd op seks, maar. Maar na het huwelijk, veranderd de relatie [meestal] drastisch; en heeft seks een grote rol. Het kan de relatie positief maar ook negatief [tegenvaller] beinvloeden. Seks blijft dus belangrijk, en deels 'verboden' en 'verborgen'.
Het is niet universeel, op andere plekken, in andere landen, gaan ze heel anders met seks om.
Het is iets dat gewoon gebeurt, waar geen schaamte, moeilijkheid over is, wat iets natuurlijks is zoals het zoeken naar voedsel. Het hoort erbij, en daar is niks mis mee. Ook vreemdgaan kennen ze niet overal; omdat ze het zo niet opvatten. Seks is een natuurlijke drift, die niet een verplichting kent tussen 2 mensen. Er bestaan geen vaste koppels.
Wat wil ik hier mee? Tja, ik bedoel niet dat iedereen er nu juist over moet praten. Want dat benadrukt alleen maar hoe moeizaam mensen ermee omgaan, en dat het niet vanzelfsprekend is. Je moet er gewoon ruimte aangeven en het als natuurlijk beschouwen. Het focussen in een relatie op seks lijkt mij ook niet gezond, zie het als iets voor af en toe erbij. Maar niet als hoofdzaak. Richt je op een zuivere, eerlijke relatie. En praat wanneer je daar behoefte toe voelt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarom ik Amerikanen niet begrijp en ik niet in Amerika zou kunnen wonen

brieven