Stiekeme 'voornemens'

Voor ik mid-februari naar Wenen vertrek om daar te gaan studeren, wil ik er nog een mooi feestje van maken in Utrecht. Een mooie tijd beleven, dingen meemaken, zien, ervaren, onthouden. Genieten. Hoewel ik dan Utrecht zal missen, denk ik altijd beter missen dan niet ervaren. Missen is een goed teken, missen betekend dat je ergens van houd. En tevens dat je niet altijd kunt hebben wat je verlangt.


Ik wil nog meer van Nederland zien, zodat ik er daar beter over kan vertellen. Ik wil al mijn vrienden nog vaak zien, zodat ik ze kan horen lachen als ik in Wenen ben. Zodat ik ook hen kan missen. En dat ik vele bezoekjes mag krijgen. Ik wil reisjes maken naar België, Scandinavië, Denemarken, Berlijn, Praag, Budapest, Italië, Barcelona, wie weet Portugal en Griekenland.  Ik wil mijn boeken kennis gaan verbreden evenals mijn muziek en veel kennis bij blijven werken. Ik wil creatief blijven en vooral actief blijven op mijn blog. Ik wil liefde blijven geven aan lieve mensen, wie weet brieven schrijven, Skypen, bellen, Whatsappen, Facebooken, mailen. En natuurlijk daar vrienden maken. Een mooie tijd beleven in Wenen. Wenen als een nieuwe woonplaats kan gaan beschouwen en me er thuis voelen. Ik wil leuke vakken kiezen, mijn kennis verrijken. Zowel in Wenen, als in Nederland. Ik wil na de zomer een extra jaar nemen voor mijn studie, om er zo meer uit te kunnen halen. Ik wil me specialiseren in voedsel vakken, en tevens meer te weten komen over tradities, gewoontes en religie. Het zou fijn zijn als mijn studie zo goed blijft gaan. Ik wil veel nieuwe dingen zien, leren en ervaren. Ik wil een leuk baantje vinden, ik wil mijn kookkunsten uitbreiden en meer professionele ervaring  op doen. Ik wil leuke feesten meemaken, festivals en vrijwilligen.

Hoge verwachten probeer ik niet te hebben, zoals ik al een keer heb gezegd, kijk in niet zo graag in de toekomst. Om niet teleurgesteld te worden. Verheugen is leuk, maar het is niet noodzakelijk, op het moment genieten vind ik geniet, dan is het genieten intenser.

Zoals het wijze joodse boekje zegt over de toekomst: ‘Ik denk nooit aan de toekomst – die komt al snel genoeg’, ‘Niet elke wolk brengt regen’, ‘Maak het heden niet bitter door je zorgen te maken over morgen’ en tot slot ‘Nooit en te nimmer kan een mens ergens zeker van zijn’.

Ik zal zien wat dit jaar mij brengt, het enige wat ik kan doen is proberen mijn wensen waar te maken. Door hiernaar te handelen, veel heb je zelf in de hand. Hetgeen je geeft, krijg je in welke vorm dan ook een keer terug.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarom ik Amerikanen niet begrijp en ik niet in Amerika zou kunnen wonen

brieven

Alledaagse dingen; Angst