Leven

Mensen lijken vaker van mening te zijn dat de studententijd de mooiste tijd van het leven is, en dat het daarna enkel bergafwaarts gaat. Gekenmerkt door een sleur, had werken en saaier leven. Onzin! Ik kan mij best voorstellen dat het een ontzettend leuke tijd is; niet enkel voorstellen, ik ervaar het zelf;) Maar de beste tijd? en bergafwaarts?
Het leven is wat je er zelf van maakt. Van elke dag kun je leren, elke dag kun je genieten en spanning opzoeken.
Kinderen krijgen schijnt een ontzettend mooi moment, geschenk en eigenlijk elk moment. Het kan zwaar zijn, maar ook energie geven, bovendien erg leerzaam. Leerzaam over de ontwikkeling van een mens, je leert jezelf kennen en wordt je bewust van hoe je constant het voorbeeld geeft. Je kunt veel leuke dingen doen en leren. Het gaat er om hoe je je leven zelf indeelt, zoals je kind helpen met school; is zeker leerzaam voor jezelf. Ook de activiteiten de je met kinderen doet; zoals dingen bakken, knutselen, talen, [klokhuis].
Tevens kun je blijven reizen, zelfstudie doen, cursussen volgen, met vrienden een dagje weg, uitstapjes maken, films kijken, boeken lezen, creatief bezig zijn, sporten, yoga.
Al zullen je kinderen veel tijd eisen, er valt zeker veel te combineren. Een positieve en creatieve kijk zullen veel helpen. En geniet van het kinderen hebben, de opvoeding is essentieel, dus schenk daar ook tijd aan.
Blijf vernieuwing opzoeken, zodat het leven niet een standaardritme word, wat op den duur kan gaan vervelen.
Zie het als een uitdaging elke dag iets te doen wat je belangrijk vind, elke dagen iets doen wat je iets leert, in de brede zin van het woord, en geniet.
Ook wanneer je lichamelijk achteruit gaat, zullen er genoeg dingen blijven die de moeite waard zijn om te doen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Eerste ervaringen in India: afval verbranden, de beestenwereld en toiletpapier

Waarom ik Amerikanen niet begrijp en ik niet in Amerika zou kunnen wonen

De reis naar Auroville: vrede met simplisme