Lekkerlekker

Wat lekkere kooktips, vers uit mijn hoofd.
1. bak een spinazietaart: bladerdeeg in een ovenschaal [rol ze wat meer uit, dan heb je minder bladen nodig], doe spinazie erin. Ik doe meestal ontdooide diepvries spinazie, half a la crème en half gewoon. Verse spinazie moet ook goed kunnen! Doe er een gekookt ei doorheen en noten smaken er ook goed bij. Met deze laatste moet je even kijken of ze niet te zacht worden en of je dat lekker vindt. Je kunt ze ook gewoon roosteren [heel kort in een grillpan zonder olie] en er naast opdienen. Broccoli, courgette en gele paprika kunnen er ook prima doorheen. Geef er een draai aan die je zelf wilt. Linzen smaken er ook goed bij en zorgen tevens voor een goede en gezonde vulling.
De bovenkant bedek je met bladerdeeg en eventueel plakjes kaas. Dan hup de oven in [zie verpakking bladerdeeg voor details]. Indien je verwacht dat dit nog te ligt is, dan kun je er zilvervliesrijst bij eten. Lekker lekker!

2. Zelf soepen maken is ook zo gedaan. Doe groenten in een kom, net wat jein huis hebt, lekker vindt en zin in hebt. Vervolgens heb je de keuze: wil je een dikke soep zonder stukken of juist een bouillon met hele stukken groente. Dus: of pureer de groenten met een staafmixer/blender of snijd de groente in eetbare stukken.
Doe bouillon in een pan met water. Laat het koken en voeg de groenten toe. Bloemkool, linzen en aardappelen zijn hier erg lekker en vullend bij. Courgette zorgt ook voor een steviger geheel. Wortel is lekker in stukjes, maar gepureerd krijg je een mooie oranje soep, lekker in combi met tomaat, aardappel en pompoen. Spinazie is lekker met bloemkool, broccoli en boontjes. Ook asperges kun je gebruiken. Bieten zorgen voor een zoete rode soep. Paprika maakt het juist pittig. Met kokos kun je soep een lekkere milde draai geven. Veel mogelijkheden, laat de groenten koken en daarna pruttelen. Houd de pan in de gaten, zodat het gaat smaken zoals jij wenst.

3]. Doe rode linzen [snelkook] in een pannetje met water. Voeg wat bouillon toe en laat het pruttelen. Ze nemen het water op, zo wordt het een lekker papje. Wanneer het gaar is, voeg je kleine stukje tomaat toe en vervolgens kruiden. Peper, cayenne, kerrie, basilicum bijvoorbeeld. Dit is lekker te eten bij rijst [ook gekookt in bouillon] en apart gekookte broccoli en wortels.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarom ik Amerikanen niet begrijp en ik niet in Amerika zou kunnen wonen

Chill