Watertanden

Van eten kun je soms zo genieten. Van een geroosterde boterham met hagelslag, waarvan de boter al smelt bij de eerste aanraking met het brood. Een rijk gevulde salade, waarbij je niet kunt ‘vissen’ omdat je alles wat erin zit meteen op wilt eten. Een vers gemaakte vruchtensap, waarvan de structuur, smaken en geuren van het net gemixte fruit je intens laat genieten. Chocolatchipcookies, waarbij het veel zelfbeheersing vraagt om na de eerste te stoppen. Knakworstjes met appelmoes, die zo makkelijk zijn maar toch een lach op je gezicht toveren als bij een kind. Een avondschotel, net uit de oven waarvan de gesmolten kaas nog nabubbelt. Afgebakken broodjes, die nog te heet zijn om te eten en waarbij je niet tussen al het beleg kunt kiezen. Of een frisse Radler op een warme dag, waarin de zoetheid en bittere smaak zo vermengd zijn dat het je tong prikkelt. Zoveel voedsel, zoveel momenten. Elk moment een andere formule, een ander recept voor pure verwennerij, voor intens genot.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarom ik Amerikanen niet begrijp en ik niet in Amerika zou kunnen wonen

brieven

Wachten duurt lang