Hollandse tapas
Hollandse tapas
Geef je een feestje of verwacht je gasten? Gebruik het thema ‘Dutch’!
Weer eens wat anders en écht leuk. Bij deze richt ik mij op het
eten; allerlei Hollandse hapjes. Hieronder geef ik een aantal
suggesties. Aangezien het best veel hapjes zijn, en je
misschien niet weet wat je moet kiezen, heb ik het eten gegroepeerd.
Zodat je kunt kijken qua tijd wat je kunt serveren! Het is het
lekkerst wanneer je het eten zelf bereid, maar je kunt natuurlijk ook
makkelijk naar de supermarkt stappen [of je Oma vragen]. Je
kunt er zelf natuurlijk ook andere dingen bij verzinnen of andere
combinaties maken; wees creatief!
Rond het middag uur kun je
gaan voor de brood- en deegwaren; zoals boterhammen met pindakaas en
jam, boterhammen met pindakaas en hagelslag, ontbijtkoek, roggebrood
met boter en tomaat, beschuit met muisjes, wentelteefjes.
Rond 4uur is het tijd voor
zoet en gebak; zoals negerzoenen [zo heette die vroeger;)], soesjes,
slagroomtaart, limburgsevlaai, suikerbrood, Friesekoek, gevulde koek,
bosschebol, pepernoten, speculaasjes, taai taai, wafels,
stroopwafels, blokjes kaas en tomaat of komkommer, drop.
Rond 5 a 6uur kun je dan
het avondeten serveren, je kunt kiezen voor hartig en warm of juist
een koud buffet; stamppot, gekookte
aardappels, hachee, hete bliksem, rookworst,
gehaktballen,
knakworst, erwtensoep, doperwten, rauwe haring met ui,
pannenkoeken, poffertjes.
Na de maaltijd kan er weer zoetigheid genuttigd worden; pudding, hangop,
vla, appelmoes,
tompouce.
Moge het wel bekomen;)
Reacties
Een reactie posten