Lekker happen

Vorige week heb ik twee echte studenten maaltijden genoten: makkelijk, snel en goedkoop! [en lekker bovendien]
[1] Koop een zak macaroni [bij de spar al voor 0,40], ongeveer vier tomaten, een courgette en een ui. Verder heb je olijfolie nodig, kruiden en [geraspte] kaas voor de liefhebber. Voor de vleeseters kan er gehakt bij.
Het bereiden is erg simpel: kook de pasta met een bouillon blokje, in een andere pan fruit je de ui in een beetje olijfolie. Vervolgens doe je hier de courgette in partjes bij en tot slot ook de tomaat, die je in kwarten heb gesneden. Op deze manier wordt de tomaat warm en zacht. Kruid de groente. Wanneer alles gaar is, schep je de macaroni op. Hierover giet je nog wat olijfolie. Vervolgens schep je de groenten erbij, tot er op je bord een mooie berg ligt. Doe eventueel geraspte kaas erover. En eten maar! Je kunt er weer een avond tegenaan.

[2] Snijd een ovenbrood doormidden, oud brood is ook heel geschikt. Besmeer de ene helft met [basilicum] pesto, de andere met tomatensaus en sambal. De pesto helft bedek je vervolgens met ui, zwarte olijven, prei en cherrytomaatjes. De andere helft van het brood bedek je met ui, paprika, prei en champignon. Of te wel: groenten naar keuze. Er kan ook tonijn overheen. Bestrooi de broden met oregano, tijm, peper, paprika poeder. Strooi er was kaas overheen en schuif de twee helften in de oven. Ongeveer tien minuten later heb je een mooie maaltijd op tafel!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Tijd

Waarom ik Amerikanen niet begrijp en ik niet in Amerika zou kunnen wonen

Gele schoonmaakhandschoenen