Ken je dat gevoel?

Ken je dat gevoel?
Dat iedereen je raar vindt. Je aankijkt. Over je praat.
Wat er toe leid, dat je aan jezelf gaat twijfelen. En denken dat je vreemd bent. Wat je misschien ook wel bent [vind je zelf]. Je voelt je naar.
Ken je dat gevoel?
Dat iedereen je misschien raar vind. Maar dat het je geen barst kan schelen. Je jezelf raar vind, je weet dat je raar bent en dat accepteert. Dat je ervaart dat het leuk is om raar te zijn.
Te doen wat je wilt, zonder er mee bezig te zijn over wat anderen zullen denken. Of er misschien wel over na denken, maar het toch lekker doen.
Aangezien iedereen uniek is. Iedereen anders denkt. Er iedereen wel íets heeft. Iedereen heeft wel iets waarvan hij af wijkt, waarvan mensen opkijken.
Iemand die smakt, vreemd loopt, nagel bijt of lacht met een knor. Of het hebben van een zogenaamd ‘schoonheidsfoutje’, alleen het woord al. Wat zegt dat omdat er iets is wat ‘afwijkt’, gewoon hoe iemand er uitziet, een fout is.
Het kan allemaal. Aangezien niemand hetzelfde is, zou het ook geen probleem moeten zijn. Zie jezelf als uniek en ben daar trots op.
Blijkbaar heersen er sociale normen, waaraan iedereen geacht wordt te voldoen. Zo niet, dan zul je dat merken. Wat de bedoeling erachter is weet ik niet, want zou men willen dat je je aanpast, veranderd? In dat geval kan het dus zijn dat je je anders voor doet. Of wil men enkel een gespreksonderwerp of slachtoffer hebben. Om het niet over hun eigen afwijkingen te hoeven hebben.
Doe hoe je bent, want als je dat niet doet; Vinden mensen je toch wel ergens om raar, of wanneer dat niet het geval is, kan het zijn dat je er zelf niet tevreden mee bent.
Prefect bestaat niet, want wanneer iemand perfect is, is dát vervelend en dus niet meer perfect. [op zoek zijn naar de ‘perfecte’ partner, is dan ook verkeerd woordgebruik]
Ik vind het dan ook altijd erg leuk om te zien, als iemand bepaalde dingen heeft waarmee hij opvalt. Wat diegene onderscheid van de rest, iets wat anderen raar zullen vinden. Iets waar die persoon zich niet druk om maakt. Denk bijvoorbeeld aan een bepaalde kledingstijl, zingen op de fiets of het hebben van een bepaalde hobby.
Niet denken, maar doen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarom ik Amerikanen niet begrijp en ik niet in Amerika zou kunnen wonen

brieven

Alledaagse dingen; Angst