Vers
Je kent het
wel, tegenwoordig staat het overal op. Ik vind dit een leuk,
interessant maar bovenal curieus woord. Hoewel ik dacht dat het echt
iets van deze tijd is, blijkt het allang in omloop te zijn. Zij het,
naar mijn weten, in mindere maten. Toch kwam deze benaming toen al op
onverwachte plekken voor. Zoals op een reclameposter van pepermunt.
Tegenwoordig lijkt het een rage te zijn; niet alleen op melk [die
overigens een lange reis kent; de koe moet gemolken worden, de melk
getransporteerd, volgestopt met o.a. conserveermiddelen, verpakt,
vervoerd en vervolgens in de schappen gezet], op vlees [die eveneens
een lang transport kent] alsmede tropische vruchten van de andere
kant van de wereld. Ook valt het op absurdere plekken te zien zoals
op gerookte zalm en chocola.
Daarnaast vind ik het ook opvallend dat
het vers label ook op bedorven producten zit. Als ik melk een paar
weken laat staan, staat er nog steeds dominant op dat het vers is.
Mij kun je niet wijsmaken dat het dan nog vers is, of überhaupt is
geweest.
Reacties
Een reactie posten