Koken en eten 5: Verse Pasta

Ben je benieuwd hoe verse pasta proeft? Wil je proeven hoe lekker het smaakt, maar geen zin om uren in de keuken te staan? Daar heeft de Appie een mooie oplossing voor: verse pasta en wel 1+1 gratis. Beter kan het haast niet.
Loop naar het koelvak bij de AH, en koop twee pakken verse pasta naar keuze. Hieronder zal ik er twee beschrijven. Beide recepten zijn voor ruim twee personen.
Koop de kaas-noten tortelini. Koop vervolgens bij de turk of groenteboer, twee tomaten, een prei, een champignon en een paprika.
Eenmaal thuis, snijd de groenten, op grootte naar keuze. De tomaten snijd je in vier parten. Verhit vervolgens een koekenpan of wokpan als je die hebt. Doe er een beetje olijfolie in.
Doe vervolgens de groenten in deze pan, de tomaten echter nog niet! Kruid de groenten met kerrie, paprika poeder, peper, tijm.
Zet water op in een kookpan. Wanneer het water eenmaal kookt, doe 1 bakje tortellini erbij.
Doe de tomaten bij de rest van de groenten in de pan. Nu kunnen ze warm en zacht worden. Bak de tomaten op hun rug, zodat het sap er zo min mogelijk uit loopt.
Na dat de tortellini ongeveer 4 minuten gekookt heeft, kun je beide pannen van het vuur halen. Schep eerst de tortellini op, doe hier wat olijf olie overheen en doe vervolgens de groenten eroverheen.
en smullen maar! Dit zijn goede ingrediënten voor een goed gevulde avond!
Houd je niet van kaas of allergisch voor noten? Koop dan de tagliolini biclore. Koop vervolgens een zakje wokgroente, een ui en cherry-tomaatjes.
Snijd thuis de ui, verhit de koekenpan, en bak de ui erin. Doe vervolgens de rest van de wokgroente erbij. Kruid het met peper, kerrie, bruchetta, cayennepeper. Zet water op voor de pasta. Voeg nu de cherry tomaatjes bij het groentemengesel.
Kook 1 bakje tagliolini enkele minuten tot deze gaar is.
Schep eerst de pasta op, doe er olie en plakjes kaas overheen. En versier vervolgens je bord met de groenten.
Wil je deze pasta wel een keer proberen maar niet deze week? Koop ze deze week in de aanbieding en stop ze in de vriezer. Je moet ze dan binnen een maand nuttigen.
Smakelijk eten!


[om even in de stemming te komen]

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarom ik Amerikanen niet begrijp en ik niet in Amerika zou kunnen wonen

Koeien op de weg, alledaagse begroetingen en duurzame keuzes